Reportatges

Crònica de la Inauguració de la Exposició "Paisatges Geològics de Catalunya, mirada fotogràfica a la geologia catalana"

 

1487751112-50839.jpg

 

Aquest dimecres, dia 8 de febrer, s’ha inaugurat l’exposició del company Jordi Lluis Pi sobre els paisatges geològics de Catalunya al Museu de Ciències Naturals de Granollers. Van assistir moltes persones; més del que és habitual en aquests actes.

La veritat es que feia goig veure tanta gent admirant el mig centenar llarg de fotos a la sala principal del museu. Són de gran format (42 x 63 cm).

1486847136-15993.jpg

Com indica el subtítol de l’exposició “Mirada fotogràfica a la geologia catalana”, la finalitat principal és la documentació geogràfica a través de la imatge, cosa que assoleix amb escreix. Ara bé, la veritat es que es nota que l’autor ha buscat el punt vista, la llum i la composició més adequades per aconseguir un resultat realment estètic que fa que resulti molt agradable contemplar els paisatges que tenim al nostre país.

1486847166-90111.jpg

I et fa ganes d’anar a tots aquests indrets. Precisament per això és molt útil el petit mapa que porta cada imatge amb la localització del lloc fotografiat, junt amb una interessant explicació del que estem veient. Així, l’espectador se n’adona del que ens perdem quan passem pel costat d’un d’aquests racons meravellosos sense saber-ho. Això és un dels molts aspectes comentats a la tertúlia que vàrem fer els assistents mentre preníem una copa de cava al final de l’acte. El cert es que l’exposició pot funcionar com a guia per donar idees d’on anar si vols la garantia de trobar-te amb una esplèndida escena paisatgística.

1486847194-70630.jpg

1486847281-81041.jpg

Animem doncs a tots els que tenim sensibilitat per al tema, a visitar-la. Ho podeu fer a l’esmentat museu (c/ Palaudàries, 102, de Granollers) fins el 2 d’abril. Tanmateix, augurem un llarg recorregut per diversos museus i centres culturals, ja que l’exposició és molt didàctica i la seva visita pot servir com a activitat a les escoles per a que els alumnes vegin el que poden gaudir sense anar massa lluny i siguin conscients de la bellesa del nostre patrimoni natural i de la importància de conservar-lo.

Text: Albert Masó

Fotografies: Montse Garcia


entreu
contenidos © Jordi Lluís Pisite by Bluekea